Meniu horoscop

Meryl Streep

S-a nascut pe 22 iunie 1949 si este detinatoarea a doua trofee Oscar.

Debutul pe marele ecran a avut loc in 1977 in filmul "Julia" unde a aparut alaturi de Jane Fonda si Vanessa Redgrave. Succesul de critica, dar si cel comercial, au venit odata cu rolurile din "Vanatorul de cerbi" (cu Robert de Niro) si "Kramer vs. Kramer" (cu Dustin Hoffman). Primul i-a adus o nominalizare la Oscar, cel de-al doilea i-a adus chiar trofeul.

In anii '80, a aparut in aclamata pelicula "Iubita locotenentului francez", in "Silkwood" cu Kurt Russell si Cher, in "Dincolo de Africa" (cu Robert Redford) si in "Ironweed", cu Jack Nicholson. A primit cronici foarte bune si o noua nominalizare la Oscar pentru "Silkwood". Pentru rolul din "A Cry in the Dark" a primit trofeul pentru cea mai buna actrita la Cannes.

In anii '90, a interpretat o gama variata de roluri in "Postcards from the Edge", "Death Becomes Her", "The House of the Spirits", "The Bridges of Madison County", "The River Wild", "She-Devil", "Martin's Room", "One True Thing", "Music of the Heart".

In 2002 a aparut, alaturi de Nicholas Cage, in "Adaptation", un succes de critica, si in "Orele", alaturi de Nicole Kidman si Julianne Moore. De asemenea, la fel de aclamata a fost si interpretarea din "Angels in America", unde a avut patru roluri, pentru care a primit un premiu Emmy.

Cele mai recente pelicule sunt "Prime", "A Prairie Home Companion" si succesul de box office "The Devil Wears Prada", care i-a adus si un Glob de Aur pentru cea mai buna actrita intr-un rol de comedie, dar si cea de-a 14-a nominalizare la Oscar.

Trecand in revista distinctiile sale, putem spune ca ajungem la niste cifre demne de cartea recordurilor. Ele numara 14 nominalizari la premiile Oscar, mai multe decat orice alt actor sau actrita din istorie, 6 Globuri de aur, unde imparte primul loc cu Jack Nicholson, 21 de nominalizari la aceleasi premii, unde doar Jack Lemmon o intrece, el avand 22, patru nominalizari la Grammy, doua premii Emmy si un BAFTA.

Meryl Streep este unanim recunoscuta ca fiind una dintre cele mai respectate si mai talentate actrite ale tuturor timpurilor.
Cuvinte cheie:

comentarii (0)
Posteaza si tu un comentariu la "Meryl Streep"
Nume *
Mail (nu va fi publicat)*
Website
Comentariu
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu