Meniu horoscop

Michael Douglas

Michael Kirk Douglas (nascut pe 25 septembrie 1944) este actor si producator american de filme si de televiziune. Prima aparitie TV a lui Douglas a fost ca si partener al lui Karl Malden, Insp. Steve Keller in populara drama din anii '70 'The Streets of San Francisco", rol pe care l-a jucat din 1972 in 1976.

Douglas este castigator al unui Emmy, al unui Glob de Aur si de doua ori castigator al Premiului Oscar, ca producator al filmului Zbor deasupra unui cuib de cuci" si ca Cel mai bun Actor in 1987 pentru rolul sau din Wall Street.

Douglas s-a nascut in New Brunswick, New Jersey, fiul actorului american Kirk Douglas si al actritei Diana Dill. Bunicii din partea tatalui, Bryna Sanglel si Herschel Danielovitch erau evrei imigranti din Rusia, in timp ce mama si bunicii din partea mamei, Ruth Rapalje Neilson si Lt. Col. Thomas Melville erau nativi din Devonshire Parish, Bermude. Bunicul matern a fost Avocat General in Bermude si ofiter in Bermuda Militia Artillery.

Douglas a absolvit prestigioasa Scoala Eaglebrook din Deerfield, Massachusetts, inainte de a merge la Choate Rosemary Hall, in Wallingford, Connecticut. Actorul a absolvit Universitatea din California, Santa Barbara, in 1968 cu un B.A. in arte dramatice, unde este si presedinte de onoare al Asociatiei Alumni UCSB.

Are un frate mai mic numit Joel (1947) si doi frati vitregi mai mici din partea tatalui, Peter (1955) si Eric (1958-2004).
Cuvinte cheie:

comentarii (0)
Posteaza si tu un comentariu la "Michael Douglas"
Nume *
Mail (nu va fi publicat)*
Website
Comentariu
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu