Meniu horoscop

Juliette Binoche

Juliette Binoche (nascuta pe 9 martie 1964) este o actrita franceza de film, cunoscuta in intreaga lume pentru rolurile sale in filme renumite si premiate, cum ar fi The English Pacient (1996) si Chocolat (2000) cat si in productii precum Three Colors: Blue (1993) si Caché (2005). Ea a castigat Premiul Oscar pentru Cea mai Buna Actrita in rol Secundar in 1997 cu The English Pacient.


Binoche s-a nascut la Paris, fiica lui Jean-Marie Binoche, regizor, actor si sculptoru, si a lui Monique Stalens, profesoara, regizor si actrita. Mama lui Binoche este de origine poloneza iar bunicii ei din partea mamei, polonezi de religie catolica, au fost inchisi la Auschwitz deoarece erau intelectuali. Binoche are strabuni francezi, flamanzi, brazilieni si marocani.

Parintii ei au divortat cand ea avea patru ani si Juliette, impreuna cu sora ei Marion, au fost trimise la o scoala cu internat. Binoche a inceput sa joace in productii teatrale de amatori, si la 17 ani a regizat si a jucat intr-o productie studenteasca a piesei lui Eugène Ionesco, "Regele moare". Urmatorul an studiaza la Conservatorul National de Teatru de la Paris (CNSAD). Gaseste un agent prin intermediul unui prieten si se alatura unei trupe de teatru cu care merge in turnee in Franta, Belgia, Elvetia, jucand sub pseudonimul de "Juliette Adrienne".

Dupa ce pleaca din CNSAD, ea incepe sa ia lectii de actorie cu faimoasa profesoara Vera Gregh. Pe urmele mamei ei, ea a devenit o actrita de scena, ocazional avand mici roluri in filme artistice franceze. Primul ei rol pe ecrane a fost in 1983 in filmul de televiziune Dorothée, danseuse de corde a lui Jacques Fensten, dupa care a urmat un mic rol in filmul de televiziune Fort bloque de Pierrick Guinnard. Dupa prima aparitie a lui Binoche pe marele ecran intr-ul rol secundar in productia lui Pascal Kané Algeria-themed Liberty Belle, ea a decis sa urmeze o cariera in cinematografie.
Cuvinte cheie:

comentarii (0)
Posteaza si tu un comentariu la "Juliette Binoche"
Nume *
Mail (nu va fi publicat)*
Website
Comentariu
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu