Meniu horoscop

Oaia

Persoane nascute in: 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015

Personalitate

Ocupand cea de-a opta pozitie in Zodiacul Chinezesc, Oaia este creativa, inteligenta, demna de incredere si calma. Oaia de obicei este in elementul sau in singuratate, cu gandurile sale, de aceea chiar daca face parte dintr-un grup si se simte bine, prefera liniile de margine si nu centrul atentiei. Personalitatea afectuoasa a nativilor Oaie ii face sa fie ingrijitori excelenti. Sunt tacuti si rezervati deoarece petrec mult timp absorbiti de propriile ganduri.

O Oaie se va simti mereu cel mai confortabil singura acasa. Aici se pot exprima prin arta, fie ca este vorba de pictura, gastronomie sau oricare alt demers creativ la alegerea lor. Ele prefera canapeaua pentru ca acolo se pot relaxa si isi pot explora in profunzime propria constiinta. Nu au nevoie de un décor elaborat, doar de obiecte care sa le reflecte dragostea pentru arta.

Atunci cand calatoresc sau sunt in cautare de divertisment, Oaia prefera grupurile mari. Ea cheltuie bani pe genul de vestimentatie care ii ofera o imagine de mare clasa. Desi se bucura sa dea bani pentru a avea parte de lucruri de finete, Oaia nu este caraterizata de snobism.

Sanatate

Poate pentru ca acesti nativi sunt la baza persoane calme, au mult mai putine probleme de sanatate. Exteriorul lor fragil ascunde faptul ca au o sanatate foarte buna. Atunci cand sunt fericiti, sunt si sanatosi. Atunci cand Oaia devine nefericita, mai ales in dragoste, se imbolnavesc subit.

Relatii

Oaia tine foarte mult la propria intimitate, astfel incat este nevoie de mult efort pentru a ajunge sa o cunosti. Este cea care va decide cand si cu cine isi va dezvalui detalii din viata personala. In consecinta, majoritatea nativilor din aceasta zodie au putini prieteni
apropiati, dar pentru cei dragi sunt capabili de orice sacrificiu.

Cariera

La locul de munca, nativul Oaie prefera sa fie doar parte din multime. Isi va suma un rol de lider doar atunci cand ii este cerut direct, nu se va oferi voluntar niciodata. Alegeri bune de cariera pentru o Oaie sunt meseriile de: florar, designer de interior, invatator/invatatoare, medic pediatru, actor, editor, hair stylist, illustrator, musician si profesor de istoria artei.

Oaia si cele 5 elemente

Oaia de Metal - Anul 1931 si 1991
Oaia de Metal este fragil ca interior si puternic ca exterior. Acele persoane apropiate inteleg si accepta acest lucru. Oaia de Metal este o persoana foarte bine educata cultural si apreciaza arta foarte mult.

Oaia de Apa - Anul 1943 si 2003
Distractiva si fara griji, Oaia de Apa prefera sa fie "pe val". Aceste trasaturi fac din nativii de Apa persoane foarte placute pentru cei din jur. Ei sunt genul care prind usor radacini. Se vor supara atunci cand lucrurile nu merg asa cum isi doresc si le lipseste increderea in sine.

Oaia de Lemn - Anul 1955 si 2005
Oaia de Lemn se simte cel mai bine in grupuri, deoarece compania sa este foarte agreabila. Cei nascuti sub acest semn sunt pregatiti mereu sa-si ofere ajutorul, insa de multe ori se abuza de generozitatea lor. Oaia de Lemn este genul de persoana care ar trebui sa se ingrijeasca mai mult de propriile nevoi.

Oaia de Foc - Anul 1907 si 1967
Nici pe departe la fel de sensibili ca nativii din alte elemente, Oaia de Foc nu are nevoie de aprobarea nimanui. Oaia de Foc se va puen mereu pe sine inaintea tutror. Este o faptura sociala care va avea desigur un cerc de familie si prieteni apropiati foarte bine construit in jurul sau.

Oaia de Pamant – Anul 1931 si 1991
Persoana de incredere si cu picioarele bie infipte in realitate, Oaia de Pamant este conservatoire, independenta si pragmatica, dar nu foarte increzatoare in fortele proprii. Ea se bucura de tot ceea ce are viata de oferit si pune multa valoare pe familie.

Compatibilitate

Oaia este compatibila cu Iepurele si Mistretul si incompatibila cu Sobolanul si Bivolul.