Meniu horoscop

Dragon

Persoane nascute in 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012.

Personalitate

Ocupand cea de-a cincea pozitie in zodiacul Chinesc, Dragonul este dominator si ambitios. Prefera sa traiasca dupa propriile reguli si daca sunt lasati in pace, de obicei ating succesul. Sunt foarte porniti, nu le este frica de provocari si sunt dispusi sa-si asume riscurile. Pun pasiune in tot ce fac si fac lucrurile in mod grandios. Din pacate, aceasta pasiune si entuziasm ii poate storce de orice vlaga pe Dragoni si uneori chiar ii poate lasa simtindu-se neimpliniti.

Desi Dragonii ii ajuta in mod frecvent pe altii, vor cere ajutor din partea altora foarte rar. Cei din jur sunt atrasi de Dragoni datorita personalitatii lor colorate, dar in adancul sufletului Dragonilor le place sa fie singuri. Probabil din aceasta cauza ating succesul mai repede cand sunt lasati sa munceasca individual. Preferinta lor de a fi singuri poate fi catalogata drept aroganta sau condescendenta, dar e o catalogare eronata.

Sanatate

Desi muncesc din greu, Dragonii au o sanatate de fier. Sufera uneori de stress sau dureri de cap, din cauza riscurilor asumate. Yoga sau plimbarile lungi pot fi stimulente foarte bune atat pentru corpul cat si pentru mintea Dragonilor.

Cariera

Dragonii prefera sa conduca decat sa fie condusi. Alegeri bune casi joburi ar fi cele care ii permit sa-si exprime creativitatea: manager, avocat, inginer, arhitect, broker sau agent de vanzari.

Relatii

Dragonii se vor indragostii dar nu vor renunta la independenta lor. Pentru ca au uneori iesiri temperamentale, partenerul lor trebuie sa fie destul de tare. Dragonilor le plac personalitatile intrigante, iar atunci cand gasesc partenerul potrivit, de obicei raman langa el o viata intreaga.

Dragonul si cele 5 elemente

Dragonul de Metal - Anii 1940 si 2000
Metalul intareseste acest semn, si asa destul de puternic. Dragonii de Metal sunt mult mai determinati si vor lupta pentru lucrurile in care cred. Prefera compania celor care se simt destul de puternici incat sa le puna la incercare credintele. Sunt adevarti lideri si de obicei gasesc destui care sa ii urmeze.

Dragonul de Apa - Anii 1952 si 2012
Apa calmeaza focul Dragonului iar Dragonii de Apa sunt capabili sa vada lucrurile din puncte de vedere la care nut e-ai fi gandit niciodata. Nu simt nevoia de a avea intotdeauna dreptate. Deciziile lor, daca sunt documentate, sunt cele mai bune mai ales ca ii lasa sip e altii sa se implice.

Dragonul de Lemn - Anii 1904 si 1964
Si Dragonii de Lemn sunt dispusi sa asculte opiniile altora. Au o puternica latura artistica si le place sa fie creativi si inovativi. Se inteleg destul de bine cu cei din jur dar ei vor fi intotdeauna partea dominatoare.

Dragonii de Foc - Anii 1916 si 1976

Emotiile unui Dragosn de Foc pot face combustie instantaneu. Dragonii de Foc se pun singuri pe un piedestal si pentru ca reactiilor lor sunt pripite uneori nu iau tocmai deciziile potrivite. Daca reusesc sa-si pastreze cumpatul, pot atinge performanta.

Dragonii de Pamant - Anii 1928 si 1988

Mult mai cu picioarele pe Pamant, Dragonii de Pamant iau decizii mai bune pentru ca sunt rationali si capabili sa-si controleze comportamentul. Ii sustin foarte mult pe cei din jur dar le place foarte mult sa fie admirati.

Compatibilitate

Dragonii sunt compatibili cu Maimuta si Sobolanul si incompatibili cu Bivolul si Oaia.