Meniu horoscop

Tarotul: misticism si magie

Tarotul este o veche arta divinatorie care foloseste cartile ilustrate pentru divinatie si prezicerea viitorului. Cartile de tarot pot fi folosite pentru a "vedea" situatiile prezente si viitoare in care se afla sau se va afla subiectul.

Originile acestei arte s-au pierdut in negura timpului. Exista mai multe teorii privind originea cartilor. Pot foarte bine sa provina din vechea Indie, din China, Egipt sau sa fie o descoperire a tiganilor nomazi. Cert este ca setul de carti asa cum il stim astazi se foloseste din anul 1300. De atunci si pana acum au aparut mici modificari in aspectul cartilor si simbolistica lor, insa in mare, lucrurile sunt la fel.
Desi in general, tarotul este asociat cu misticismul si magia, se pare ca el se leaga si de psihologie. Carl Jung a fost primul care a luat aceasta stiinta in serios, observand ca unele carti de tarot reprezinta anumite arhetipuri, adica tipuri fundamentale de persoane, adanc ingropate in subconstientul nostru. De exemplu, Imparatul reprezinta figura paterna.

Mai recent, Dr Timothy Leary a sugerat ca arcanele majore sunt o reprezentatie a devoltarii umane, de la copilarie la batranete. Astfel, Nebunul este copilul nou nascut,

Magicianul este copilul care incepe sa se joace, iar ultima carte, Imparatul, este batranul intelept.

Multi sunt sceptici in ce priveste puterea tarotului. Pot cateva carti trase la intamplare sa-ti spuna ce se va intampla cu tine sau cum este viata ta? De fapt, lucrurile nu stau chiar asa. Tarotul nu iti spune ce se va intampla, ci mai degraba iti arata ce optiuni ai, ce posibilitati se leaga de aceste optiuni. Cartile de tarot nu iti spun ce sa faci si nu iti prezic viitorul.

Prin cartile de tarot, subconstientul tau intra in legatura cu inteligenta ta si poti afla despre tine lucruri pe care nu le stiai. Iti poti descoperi abilitati ascunse sau poti gasi raspunsuri la unele intrebari, raspunsuri care existau in adancul fiintei tale fara sa poata iesi la iveala. Partea frumoasa este ca nu ai nevoie de o pregatire speciala sau de un talent anume ca sa poti citi cartile, trebuie doar sa stii ce simbolizeaza ele.

Exista doua tipuri de a citi cartile de tarot: intrebarea si divinatia deschisa. In ce priveste primul tip, intrebarea, poti fi sigura ca tarotul nu raspunde cu DA sau NU si nu ia decizii in locul tau, ci doar te ajuta in luarea deciziilor, ca un ghid spiritual. Cartile raspund unei intrebari exacte, de aceea trebuie sa stii ce vrei sa afli si cum sa formulezi intrebarea pentru a primi sfaturile corecte.

Incearca sa privesti situatia in perspectiva, si nu dintr-un anumit punct de vedere restrans. Sigur ca intrebarea trebuie sa se concentreze pe ceva anume, dar nu trebuie sa fie prea detaliata. Pentru a putea primi un raspuns, trebuie sa dai cartilor cat mai putine detalii. Intrebarea trebuie sa fie neutra si sa nu contina un raspuns pe care tu deja il consideri ca fiind cel corect.

Divinatia deschisa este mult mai potrivita decat intrebarile, mai ales atunci cand te afli in fata unui nou inceput, de exemplu cand ai terminat facultatea, cand te casatoresti, sau oricand consideri ca esti pe cale sa pasesti intr-o noua etapa a vietii tale.
Cuvinte cheie:

rating
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
nota obtinuta 4