Meniu horoscop

Semnificatia cartilor - Arcanele minore



Batele
Cuvant cheie: creativitate
Bata (bastonul sau bagheta) este elemental pasiunii, al ideilor, al avansarii, cresterii, si progresului. Elementul care ii corespunde este focul (pasiunea).In divinatie, bata arata ambitiile subiectului, cariera si creativitatea. Reprezinta lucrurile pe care subiectul va trebui sa le faca pe masura ce avanseaza in viata si isi descopera talente noi. Batele sunt carti ale actiunii.

Cupele
Cuvant cheie: emotie
Cupa este elementul emotiilor si este echivalentul elementului apa din astrologie. Cupele arata placerea, implinirea, fericirea si bucuria. De multe ori ele vorbgesc despre viata noastra sentimentala, dar pot simboliza si umanitatea fiecaruia din noi. In plus, cupele fac referire la vise, puterile divinatorii si iluzii.

Spadele
Cuvant cheie: actiune
Spada este elementul luptatorilor si al liderilor. Corespunde elementului zodical apa. Cartile de spada reprezinta ideile, curajul, autoritatea, agesivitatea, puterea, ambitia si dorinta. Sabia poate fi folosita pentru aparare sau pentru atac, deci o carte de spada poate arata ca subiectul va ataca sau ca urmeaza sa fie atacat.

Monedele
Cuvant cheie: bogatie
Moneda





este elementul lucrurilor materiale, reprezentand atat corpul cat si cariera si bogatia. Elementul astrologic care corespunde sabiei este pamantul. Sabiile reprezinta cel mai adesea sanatatea si banii,dar si tot ce este legat de cariera, munca, noroc sau ghinion.

Numerele
Fiecare element este compus din carti numerotate de la 1 (Asul) la 10 si din patru carti de curte: Valetul, Cavalerul, Regina si Regele. In general, numerele se refera la subiectul in sine, in timp ce cartile de curte eprezinta influente din afara si persoane care influenteaza subiectul. In cazul Batelor, Cupelor si Monedelor progresul este logic. In schimb in cazul Sabiilor, mai mult nu inseamna neaparat mai bine.

Asii
Cuvant cheie: inceput
Asii reprezinta un nou inceput, sperante, vise si potential succes. Cand urmeaza dupa alte carti, ei arata creatie si implinire.

Doiarii
Cuvant cheie: decizie
Doiarii arata o rascruce de drum. Trebuie luata o decizie. Interesele contrare trebuie echilibrate pentru a atinge armonia.

Treiarii
Cuvant cheie: triunghi.
Cand triunghiul este pozitiv el este cea mai puternica structura geometrica. Cand este negativ, devine simbol al separarii.

Patrarii
Cuvant cheie: stabilitate
Patrarii arata stabilitatea. Pentru un moment totul este nemiscat, solid, echilibrat. Poate sa fie vorba de o fundatie solida, pozitiva. Ca elemente negative, patrarii arata ceva ce refuza sa se schimbe.

Cinciarii
Cuvant cheie: problema
Cinciarii arata ca exista o problema ce trebuie rezolvata. Instabilitatea va aparea in viata subiectului. Astfel cinciarii mai mult pun intrebari, decat dau raspunsuri. O suparare in viata subiectului pare de neevitat.

Sesarii
Cuvant cheie: solutie
Daca cinciarii arata instabilitate, sesarii reprezinta actiunea, avansarea catre solutii si stabilitate.

Septarii
Cuvant cheie: efort
Septarii sunt legati de Car, o carte care reprezinta gasirea si mentinerea controlului asupra unor forte opuse. Subiectul reprezentat de septari este pus in fata mai multor dileme pe care le poate depasi cu un anume efort. Succesul va aparea cu siguranta.

Optarii
Cuvant cheie: miscare
Optarii reprezinta miscarea, actiunea. Subiectul va trebui sa calatoreasca, sa ia niste decizii importante.

Nouarii
Cuvant cheie: completare
Noua este si numarul Eremitului. Nouarii arata completarea, sfarsitul unei sitauatii, gasirea unei concluzii, fie ca este buna sau rea, fie ca subiectul isi da seama sau nu. Noua de bate nu arata in ce sens merge aceasta concluzie, cel de cupa si de monede arata un sens pozitiv, iar cel de spade arata sfarstiul unei perioade a vietii.

Zecarii
Cuvant cheie: finalitate
Daca asii reprezinta inceputul unei actiuni, unei idei, sau al unui vis, zecarii reprezinta sfarsitul lor. Zecele de bate arata ca sfarsitul va veni cu ajutorul unui ultim efort, cupele si monedele arata succesul, iar zecele de sabii spune ca situatia a luat deja sfarsit, poate ca a fost deja uitata.
...continuare in pagina 2

Pagina
1 2
Cuvinte cheie:

rating
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
nota obtinuta 1