Meniu horoscop

Semnificatia cartilor - Arcanele majore


Eremitul
Eremitul este un barbat in varsta, cu haine calugaresti, care tine in mana drepta un felinar si in mana stanga un toiag. Felinarul este simbol al cunoasterii oculte. Aceasta carte reprezinta tendinta catre singuratate, meditatie in scopul de a descoperi sensul vietii. Arata tendinta de a suprima emotiile si teama de descoperire, prezice intalnirea unei persoane care va sfatui subiectul si ii va arata calea ce trebuie urmata. In sens negativ, Eremitul denota imaturitate si lipsa intelepciunii.

Roata Norocului
Roata norocului se invarte in ceasul acelor de ceasornic, pazita de Sfinx si de alte creaturi inaripate. Litere ebraice si simboluri ale alchimistilor sunt scrise pe roata. Cartea simbolizeaza soarta, destinul, norocul, apropierea de rezolvarea unei probleme, miscarea, avansarea. O schimbare va aparea din senin, o schimbare neasteptata, dar spre bine. In sens negativ, Roata Norocului arata incapacitatea de face sau de a accepta o schimbare.

Dreptatea
O femeie incoronata, asezata pe tron, tine in mana balanta dreptatii si o sabie grea, cu doua taisuri. In unele variante de carti, ea este legata la ochi. Dreptatea arata corectitudinea, echilibrul,





justitia. Inseamna ca subiectul trebuie sa raspunda pentru faptele sale.
In sens negativ dreptatea simbolizeaza partinirea, acuzatiile false, lipsa de echilibru, nedreptatea.

Spanzuratul
Spanzuratul atarna legat cu un picior de o cruce Tau. Piciorul liber este indoit, formand un "4", iar mainile ii sunt legate la spate. Figura sa este linistita, fara a parea ca sufera. Aceasta carte arata ca a venit timpul pentru meditatie, sacrificiu, daruire dar poate simboliza si o perioada linistita, in care toate stau pe loc. Partea negativa a cartii este egoismul si imposibilitatea de a renunta la sine si de a pune parerile altora mai presus de cele proprii.

Moartea
Un schelet in haina neagra sau armura, pe un cal alb, tine in mana un steag reprezentand un trandafir alb pe un fond negru, dezolant. Oameni din toate categoriile ii cer indurare. De multe ori apare si un soare care rasare. Moartea simbolizeaza transformarea, curatarea a tot ce e vechi pentru a face loc noului. Apare o schimbare majora, un nou inceput. Sensul negativ este acela de stagnare, letargie.

Cumpatarea
Un inger inaripat, cu picioarele in apa unui rau tine in mana doua cupe, varsand un lichid dintr-una in alta. La orizont se vede soarele care rasare. Cumpatarea simbolizeaza moderatia, armonia, implinirea prin autocontrol. Poate arata si o combinatie fericita de elemente sau persoane sau gasirea echilibrului individual. In sens negativ, Cumpatarea arata conflictul de interese, discordanta, dezbinarea.

Diavolul
Un diavol incornorat si inaripat sta pe un piedestal negru, tinand prizonieri un barbat si o femeie. Deasupra se afla pentagrama inversata. Diavolul reprezinta subordonarea, decaderea, lipsa succesului, influenta negativa venita din afara, autodistrugerea. Subiectul pune bunastarea sa materiala mai presus de binele celorlalti, ii lipseste umanitatea. Sensul invers este posibilitatea unei intelegeri spirituale, eliberarea.

Turnul
Un turn inalt se afla pe o stanca. Pe cer se vede un tranzet puternic, iar unul sau doi oameni cad din turn. Aceasta carte arata schimbarea completa si neasteptata - poate fi pur si smplu o schimbare a convingerilor – o intrerupere, niste evenimente neasteptate, dar importante. Subiectul va vedea aceasta schimbare ca pe o catastrofa, va fi ceva care ii va modifica radical stilul de viata. Dar catastrofa aceasta poate fi urmata de o noua intelegere a lucrurilor, o noua intelepciune.

Steaua
O stea mare este inconjurata de altele mai mici, sub ea o femeia goala, ingenuncheata toarna apa dintr-o urna inntr-un iaz, iar din cealalta urna pe pmanat. Steaua arata speranta, credinta, inspiratia divina, un amestec intre prezent si trecut, o oportunitate promitatoare si o sanatate buna. Subiectul va gasi solutia pentru a depasi obstacole vechi. Sensul negative este boala, speranta neimplinita, ghinionul.

Luna
Luna plina se vede pe cer printre doi stalpi gemeni. Doi caini urla la luna pe malul unui rau, un crab iese din apa si priveste catre cer. Luna arata dezamagirea, intunericul, deziluzia, influentele nefaste. Subiectul tanjeste dupa implinire, dar obstacole nevazute il impiedica sa o obtina. Trebuie sa fie foarte atent in perioada ce va urma.
In sens invers, Luna arata ca dupa o perioada grea se va instala linistea si calmul.

Soarele
Soarele vegheaza asupra a unul sau doi copii care calaresc un cal alb. In spatele lor se afla un camp de floarea soarelui. Cartea arata satisfactie, implinire, bucurie, success, reusita. Este o carte pozitiva, care mai poate arata si fericirea in casnicie. Sensul invers este de nesiguranta, pierderea unui lucru de valoare.

Judecata de Apoi

Un inger cu o trompeta sta deasupra mormintelor din care se ridica oameni. Pe fundal se vede un ocean. Cartea arata nevoia de cainta si iertare, izbavirea, renasterea, dezvoltarea. Poate insemna o dezvoltare spirituala a subiectului care devine mai bun, mai intelept. In sens negativ, Judecata arata dezamagire si probleme de sanatate.

Lumea
O femeie imbracata sta in interiorul unei coroane ovale. In maini tine doua baghete identice. In cele patru colturi ale cartii apar simbolurile apocalipsei: un inger, un vulture, un taur si un leu, paznicii adevarului. Lumea reprezinta perfectiunea, implinirea, succesul. Subiectul poate ajunge in sfarsit sa fie rasplatit pentru eforturile sale. Sensul negativ este teama de schimbare, esecul.
Pagina
1 2
Cuvinte cheie:

rating
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
nota obtinuta 4.1