Meniu horoscop

Semnificatia cartilor - Arcanele majore



Figurile de pe arcanele majore pot reprezenta fie subiectul, fie o persoana care il influenteaza, in functie de contextul in care se face divinatia. Iata care sunt simbolurile celor 22 de arcane.

Nebunul
Imbracat in haine colorate si purtand tot ce are intr-o bocceluta, nebunul a plecat sa vada lumea, insotit de cainele sau si de o floare. El este calatorul liber care poate lua orice decizie vrea. Calatoreste, dar nu stie incotro merge. Nebunul simbolizeaza inocenta si optimismul, nepasarea fata de consecintele propriilor actiuni. Arata ca forte interioare pozitive pot influenta subiectul in alegerile pe care le are de facut. Pe de alta parte nebunul arata ca alegerea facuta poate fi una prosta.

Magicianul
Figura masculina, Magicianul poarta deasupra capului simbolul infinitului iar in mana o bagheta. Pe masa lui se afla o cupa, monede, o sabie si o bata, adica toate elementele tarotului.
Magicianul reprezinta capacitatea de a transforma ideile in fapte, de a folosi abilitatile personale, atat pe cele practice cat si pe cele interpersonale si psihice. Pe scurt, este cartea increderii in sine, dar poate arata si faptul ca folosirea abilitatilor personale in scopuri





gresite atrage ghinionul.

Marea Preoteasa
Marea preoteasa inteleapta si ganditoare, aflata pe tronul sau este inconjurata de luna, doua flori si doi stalpi. Ea reprezinta principiile spirituale feminine ale cunoasterii, dragostei si comunicarii. Denota intelepciune, liniste, bun simt, intuitie. In sens rau, poate arata superficialitate, ignoranta, egoism si decizii gresite.

Imparateasa
Imparateasa, asezata pe tronul sau, in mijlocul unui camp cu fructe coapte, poarta o rochie decorata cu rodii, o coroana din stele si un sceptru in mana. Langa tronul sau se afla un scut in forma de inima, care este simbolul lui Venus. Imparateasa este o creatoare, fie ca e vorba de a crea viata, arta, afaceri sau povesti de dragoste.
Imparateasa este simbolul fertilitatii, atat a corpului cat si a mintii, al recoltelor bogate si al norocului. In sens negativ, ea arata lipsa de interes, pasivitatea, posesivitatea, gelozia.

Imparatul
Imparatul este asezat pe tronul sau decorat cu ccranii de berbec si isi poarta in mana sceptrul. El simbolizeaza autoritate, control, incredere, implinire. Imparatul este stapan pe sentimentele si emotiile sale, este capabil sa-si puna in practica ideile si sa preia controlul asupra situatiei. In sens negativ, Imparatul arata slabiciunea caracterului, lipsa autocontrolului.

Marele Preot
Marele Preot este asezat pe tron, inconjurat de doi stalpi gemeni, doi supusi si doua chei intersectate. Poarta coroana in trei puncte si un sceptru care se termina intr-o cruce tripla. Marele preot este o figura papala, care pastreaza cheile lumii. El reprezinta actul de a te ridica deasupra grijilor lumesti, de a elibera abilitatile creative prin puterea divina. In sens negativ, Marele Preot arata vulnerabilitate, generozitate prosteasca.

Indragostitii
Indragostitii goi, reprezinta cuplul initial, in viata dinainte de pacat. Sunt vegheati de o figura inaripata, iar in spatele lor se afla Pomul Vietii si Pomul Cunoasterii. Indragostitii reprezinta casatoria si prietenia, dar cartea are si un inteles mai larg, acela al responsabilitatii si al necesitatii de a face o alegere. In sens negativ, Indragostitii arata cearta, despartire si frustrare.

Carul
Un cuceritor incoronat calatoreste intr-un car tras de doi sfincsi, unul alb si unul negru, insemnand binele si raul. Carul simbolizeaza controlul asupra tensiunii dintre lucruri opuse, o lupta, iar la final o victorie castigata cu greu. De asemenea, poate simboliza o unuine a contrastelor. In sens negativ, Carul arata esecul, infrangerea, refuzul de a da piept cu realitatea.

Puterea
O femeie cu semnul infinitului deasupra capului tine in maini falcile unu leu, aratand ca are control deplin asupra lui. Leul poarta in jurul gatului o coroana din flori. Puterea simbolizeaza curaj, hotarare, incredere in sine, siguranta. Mesajul ei este ca nu trebuie sa te dai batut si sa incerci pana cand vei reusi. In sens negativ, Puterea arata slabiciune, neputinta, boala, lipsa credintei.
...continuare in pagina 2

Pagina
1 2
Cuvinte cheie:

rating
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
nota obtinuta 4.1