Meniu horoscop

Numerologia - puterea cifrelor

Numerologia este una dintre stiintele oculte, cea mai putin cunoscuta si inteleasa, dar cea mai accesibila. Ea studiaza numerele, si felul in care ele reflecta anumite aptitudini si trasaturi ale caracterului nostru. Pentru a dezlega misterele numerelor ai nevoie doar de numele complet si data nasterii unei persoane. Pentru a construi tabelele numerologice se folosesc cifrele de la 1 la 9, fiecare litera a alfabetului avand un corespondent printre aceste cifre.

Numerele mari care se obtin prin adunarea cifrelor corespunzatoare fiecarei litere se reduc prin adunarea cifrelor lor, pana cand se obtine un numar dintre cele noua. La fel se procedeaza si cu data nasterii. Singurele exceptii de la aceasta regula sunt numerele 11 si 22, ale caror cifre nu se aduna. Ele sunt numite numere maestre si sunt versiunile mai puternice ale cifrelor 2, respectiv 4.

Probabil ca prima intrebare pe care ti-o vei pune in legatura cu numerologia se refera la modul in care functioneaza ea si motivul pentru care functioneaza. Un raspuns la aceasta intrebare nu exista, altfel numerologia nu ar mai fi o stiinta oculta. Cert este ca numerele ascund o anumita putere, chiar daca nu se stie de unde vine





ea.

Puterea numerelor a fost descoperita in mare parte de matematicianul grec Pitagora. Dar se pare ca inceputurile numerologiei dateaza dinainte de Pitagora, referiri la aceasta stiinta existand si in Kabbala, in Vedele indiene si chiar in misticismul crestin. Aceasta stiinta straveche reapare in mod miraculous in secolul XXI, prin intermediul cartilor publicate de L. Dow Balliett in anii 1910 si de Florence Campbell in anii 1930. In urmatoarele decenii au aparut multe si variate carti legate de numerologie, astfel ca stiinta a devenita accesibila tuturor si a progresat rapid.

Simbolistica numerelor

1 - Actiune, pionierat, conducator, independenta, individualism
2 - Cooperare, adaptabilitate, perteneriat, mediator
3 - Expresivitate, social, arta, bucurie
4 - Ordine, lupta impotriva limitelor, stabilitate, evolutie
5 - Expansivitate, aventura, vizionar
6 - Responsabilitate, protectie, comunitate, echilibru, simpatie
7 - Analiza, intelegere, cunoastere, studiu, meditatie
8 - Practic, pozitie sociala, putere, materialism
9 - Umanitar, daruire, obligatie, creativitate.
Articole similare:

Numarul vietii
Numarul expresiei
Cuvinte cheie:

rating
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
nota obtinuta 4.8