Meniu horoscop

Zodiile si sanatatea


Ce-ti face rau?
Ideea de a fi singura te blocheaza. La fel, gandul de a te afla intr-un context nefavorabil curiozitatii tale intelectuale, neputinta de a studia, de a te cultiva, de a afla concepte noi si idei inovatoare...


Rac

Semnul Racului este legat de partea superioara a abdomenului, de piept, de sistemul digestiv si de ochiul stang. Printre raci, sunt persoane predispuse la aerofagie, la tulburari gastrice, la arsuri si ulcere, la tulburari oculare. Sunt predispusi la intoxicatii alimentare.

Tendinte comportamentale
Sa te lasi sau nu fermecat de un Rac – aceasta este intrebarea. Racii au o legatura indisolubila cu trecutul lor sau, din contra, nu traiesc decat de dragul aventurilor viitoare, a senzatiilor noi. Caracterul lor este impregnat de emotivitate, melancolie sau, paradoxal, de capricii. Cei doi poli opusi pot fi regasiti la aceeasi persoana, depinde de stare.
Asa stand lucrurile, cand vine vorba de sanatate, adoptati o singura atitudine: cereti sa fiti protejate si cocolosite. Cu acest pret, va recuperati toate capacitatile fizice. Niciun miracol nu se intampla fara cei apropiati, fara prieteni, fara iubiti! Ce sa mai vorbim despre





medicul care se ocupa de voi. Acesta trebuie sa fie neaparat un prieten. Nu esti linistita decat de un diagnostic pus de o persoana in care ai incredere totala, care tine la tine sau, cel putin, te apreciaza. Este posibil ca respectivul doctor sa se fi ocupat si de unul dintre parintii, una dintre rudele tale, sa fi studiat istoria medicala a familiei. El trebuie sa fie bine familiarizat cu aceste aspecte, caci altfel carapacea ta este greu de spart.
Partea proasta este ca la cel mai mic semn de boala, te simti in pragul agoniei. Sa fii bolnava inchipuita are totusi avantajele sale. Esti rasfatata de ceilalti si profiti de asta fara rusine.

Ce-ti face rau?
Situatiile in care te simti nelinistita: schimbarile bruste, dezradacinarea, despartirea, un mediu ostil, un eveniment trist din familia ta.

Leu

Semnul Leului este legat de coloana vertebrala, de vertebrele dorsale, de sistemul cardio-vascular si de ochiul drept. Afectiunile asociate acestei zodii: palpitatii, accidente cardiace, posibile anomalii la coloana vertebrala si tulburari oculare.

Tendinte comportamentale
Trebuie sa te menajezi. Este cam greu caci ai o putere de munca, o energie fizica iesita din comun. Esti foarte exigenta cu tine insati.
Atunci cand esti obligata sa mergi la medic, se poate spune despre tine ca esti cu siguranta o pacienta insuportabila. Sa mergi la un cabinet echivaleaza din partea ta cu recunoasterea faptului ca ai o slabiciune, ca esti inferioara din punct de vedere fizic. Cu curaj, incerci sa iesi din aceasta situatie jenanta recuperandu-ti sanatatea cat mai repede posibil pentru a putea face parada din nou cu aspectul tau impunator. Cel mai bun sfat pe care ti-l poate da un medic este sa inveti sa-ti acorzi cateva sedinte scurte, in fiecare zi, de relaxare. Asta pentru a evita surmenajul. Intelegi aceste sfaturi, dar nu prea vei reusi sa te tii de ele.

Ce-ti face rau?
Printre factorii care-ti dauneaza cei mai importanti sunt cei legati de reputatia, de imaginea ta. Pierderea responsabilitatilor, a locului de munca, un esec profesional sau familial, o popularitate in scadere, o imbatranire prematura, toate acestea te pot imbolnavi.


Fecioara

Semnul Fecioarei este legat de abdomen si de sistemul digestiv. Slabiciunile legate de aceste zone includ colite, constipatie, tulburari digestive, crize de ficat, calculi...

Tendinte comportamentale
Esti foarte adesea perceputa ca o fiinta complexa. Cu o fire rezervata, analitica, calculata, iti surprinzi uneori anturajul cu reactii paradoxale, situate la antipodul celor ce se cred despre tine. Este ciudat si derutant pentru ceilalti. Si totusi in tine dormiteaza o fire nonconformista, instinctuala, autoritara. Cine ar fi crezut? E ca si cum in tine ar fi doua persoane. Nu esti departe de Myster Hyde.
Fecioara acorda importanta cuvenita problemelor de sanatate. Ai tendinta de a merge des la medic pentru auscultatii. Esti interesata de orice metoda de prevenire a bolilor, de diete, de tot ce pui in farfurie. Esti pacienta exemplara caci respecti cu strictete sfaturile medicului, insa nu fara a pune intrebari. Incerci sa intelegi perfect sursa problemelor tale, modul in care interactioneaza medicamentele cu boala. Pui usor in practica masurile elementare pentru a grabi vindecarea (regim, schimbarea stilului de viata etc).

Ce-ti face rau?
Senzatia ca esti inutila, sentimentul ca nu esti suficient de eficienta. Dar si alte cauze psihologice sau legate de evenimente pot avea un impact asupra sanatatii tale: prea multe responsabilitati, prea mult stres, pierderea locului de munca, o viata traita departe de natura, un stil de viata care lasa de dorit...


Balanta

Semnul Balantei este legat de vertebrele lombare, de aparatul urinar si de sistemul hormonal. Printre afectiunile frecvente la aceasta zodie, se numara lumbago, colica renala, fragilitate renala sau cistite.

Tendinte comportamentale
Ai o fire extrovertita si spontana. Pentru tine, comunicarea este esentiala. Nu poti trai fara sa fii in contact cu altii, cu cei la care tii, fie ca fac sau nu parte din anturajul apropiat. Caracterul tau jucaus este apreciat, ca si simtul tau al diplomatiei. Asta nu inseamna ca nu nutresti si niste pasiuni exclusive.
Visezi la o lume dreapta, fara conflicte caci nu suporti nedreptatea si violenta. Din aceasta ratiune, ai tendinta de a-ti suprima impulsurile agresive atunci cand adevarurile pe care simti nevoia sa le spui ti se par importante. Acest conflict interior te dezechilibreaza din punct de vedere emotional. Si asa se deschide o poarta, cea a afectiunilor somatice.
Nu asculti decat de medicii amabili, cu o fire afectuoasa. Obiectivul principal este sa-ti regasesti echilibrul psihic. Numai asa iti poti vindeca trupul. In afara de medicatie, ai nevoie de o activitate artistica in perioadele dificile sau chiar in mod regulat, daca munca ti-o permite.

Ce-ti face rau?
Forta, conflictele deschise si, mai presus de orice, lipsa iubirii caci pentru tine a trai inseamna a iubi si a fi iubita. Evenimentele care declanseaza o situatie de criza pot fi o despartire, o stare de raceala afectiva, un conflict important sau un soc emotional.


Scorpion

Semnul Scorpionului este legat de partea inferioara a sistemului digestiv, dar mai ales de organele genitale, de vezica si de organele interne de reproducere (ovare, de exemplu). Afectiunile cele mai raspandite: cele urinare si genitale, tulburari legate de sexualitate sau fermentatie intestinala.

Tendinte comportamentale
Se spune adesea ca esti oaia neagra a zodiacului. Ai reputatia unui caracter puternic, complex. Este greu sa te “citeasca” celalalt. De altfel, te surprinzi pana si pe tine! Aliatii tai in viata sunt individualismul si instinctul. Supravietuirea este a doua ta natura si se spune despre Scorpioni ca au capacitatea de a renaste mereu din propria cenusa...
Esti si oaia neagra a doctorilor, nu numai a zodiacului. Atunci cand mergi la consultatii, trebuie sa te intrebi daca vrei cu adevarat sa te vindeci. Diagnosticul medical ramane uneori superfluu caci nu-ti ajuti medicul in niciun fel. Gustul tau pentru secret nu faciliteaza in niciun fel sarcina lui.
Din contra, boala este uneori traita ca si cum ar fi o metoda auto-punitiva. Din aceasta cauza, ai impresia ca este o etapa obligatorie catre purificare, pentru a te elibera de o povara, pentru a-ti spala un pacat. Atitudine care uneori te poate duce pe masa de operatie...
Cum ar trebui tratat un asemenea caracter? Doar un medic capabil sa-ti spuna adevarul, capabil sa descifreze putin mecanismele inconstientului tau, dar fara dorinta de a te “descoperi” sau de a-ti face rau, va sti sa te convinga. De aici incolo, vointa ta de fier se va pune in slujba vindecarii tale.

Ce-ti face rau?
O existenta fara provocari, fara sare si piper, fara lupte de dus si fara enigme de rezolvat. Sau un eveniment asociat cu pierderea locului de munca, cu o despartire, cu decesul cuiva.


Sagetator

Semnul Sagetatorului este legat de zona bazinului, de coapse, de solduri si, prin extensie, de sacrum, coccis si nervul sciatic. Afectiunile frecvente: celulita localizata la nivelul feselor si coapselor, criza sciatica, luxarea soldului, fractura de femur.

Tendinte comportamentale
Sagetatorul este cunoscut pentru personalitatea sa joviala. Ii place sa se bucure de viata, este binedispus, drept, loial si bine integrat in societate. Ii place sa acceada in posturi de conducere sau sa-si intemeieze o familie. Anumite influente planetare pot modifica putin acest portret cam conformist pentru a-l face, din contra, o fire inspaimantator de independenta. Atunci va prefera la mearga la capatul lumii in cautarea dragostei si va renunta la rutina din jur. Atunci cand esti bolnava, optimismul tau triumfant va grabi vindecarea. Cooperarea cu medicul merge foarte bine intrucat te grabesti sa-i asculti sfaturile. Te sfatuim totusi sa-ti alegi doctorul cu grija caci ai tendinta de a acorda incredere mult prea usor, de indata ca vezi o placuta aurie cu numele agatata pe o usa.

Ce-ti face rau?
Daca iti dai seama ca idealul tau e un miraj, o idee doar care nu se va concretiza niciodata, daca nu-ti vezi proiectele realizandu-se, daca te simti tradata de o persoana care in ochii tai era un monument de moralitate, toate acestea pot face ca o suferinta de ordin psihic sa se somatizeze.


Capricorn

Semnul Capricornului este legat de structura osoasa, de genunchi, articulatii, dentitie, dar si de piele, unghii si par. Afectiunile cele mai frecvente sunt urmatoarele: artroza, reumatism, carii, afectiuni cutanate (eczeme, acnee, negi ).

Tendinte comportamentale
Esti prin natura ta ambitioasa. Dar recunosti rareori deschis aceasta dorinta de a urca. Urci treptele unei ierarhii, duci la bun sfarsit proiectul vietii tale, in umbra, aproape in tacere, dar intr-o maniera asidua si calculata. Obiectivul tau este fie material, fie moral, fir mistic.
Esti rareori bolnava si, cand ti se intampla, faci fata cu bine. Strangi din dinti pentru a nu arata semne de slabiciune. Atat de bine incat atunci cand ajungi in sfarsit la medic diagnosticul este de natura sa te alarmeze. Iei foarte in serios recomandarile medicului si urmezi retetele cu scopul de a te vindeca cat mai repede. Urasti sa fii dependenta de ceva, urasti situatiile care te fac vulnerabila.
De aceea, medicul trebuie sa stie sa-ti menajeze sensibilitatea pe care o ascunzi atat de bine, in spatele unei aparente placide si increzatoare. Un diagnostic realist insotit de recomandari incurajante este cel mai bun mijloc de a nu face sa creasca pesimismul in care cazi prada adesea. Terapeutul este sfatuit sa te lase sa exprimi ceea ce nu-ti place, ce nu merge cum trebuie daca percepe o astfel de nevoie. Atunci vei da frau liber, te vei putea elibera.

Ce-ti face rau?
O situatie profesionala instabila, o situatie in care ai fost obligata sa cobori garda, umilinta. Un esec profesional sau o despartire in familie.


Varsator

Semnul Varsatorului este legat de picioare, de glezne si de circulatia sanguina. Afectiunile cele mai raspandite la nativii acestei zodii: entorsele, rupturi de tendoane, fractura de tibie si tulburari de circulatie (varice).

Tendinte comportamentale
Varsatorul este deseori dotat cu o fire rebela, nonconformista, individualista, dar profund originala. Ii plac independenta si ce e modern. Cu varsta, devine totusi mai intelept, mai “asezat”. Boala este o situatie in care face dovada unei mari serenitati. Pare adesea detasat. Chiar si cand vorbeste cu medicul, pare ca ar discuta despre altcineva. Modul deschis de a fi pare sa sugereze ca daca exista boala, atunci exista si niste cauze fiziologice sau psihologice ce trebuie descoperite. Esti pacienta favorita intrucat stii sa cooperezi foarte bine cu medicul. Ai o singura hiba: medicul trebuie sa urmareasca pas cu pas vindecarea ta pana la recapatarea totala a sanatatii caci esti in pericol de recidiva. Aceasta este o caracteristica proprie Varsatorilor si planetei Uranus. In schimb, poate sa incerce pe tine tot felul de tratamente noi, inovatoare. Este chiar indicat s-o faca.

Ce-ti face rau?
Sa-ti pierzi independenta, sa cedezi unor constrangeri de ordin profesional sau familial, sa nu-ti mai faci planuri de viitor sau sa suferi o mare deceptie cu prietenii.


Pesti

Semnul Pestilor este legat de sistemul imunitar, dar si de picioare. Afectiunile cele mai frecvente sunt: picioare sensibile, chiar operate, unghii incarnate, maladii microbiene sau virale.

Tendinte comportamentale
Temperamentul Pestilor este dublu, ca si semnul. Pestii sunt fie persoane altruiste, artisti, adepti ai evadarilor, ai cautarilor, chiar putin mistici. O alta categorie sunt persoanele care se multumesc cu putin, adora sa fie captive in acvariul lor sau intr-o plasa pe care au tesut-o singure si sa depinda de circumstante sau de ceilalti.
Nu ai cele mai bune arme pentru a lupta impotriva bolilor. Caci mintea ta nu este cel mai bun atu pentru a repara ceea ce nu merge. De fapt, ai tendinta delasarii. Te vei trezi numai daca un medic sau cineva din afara, un prieten, o ruda te vor zgaltai zdravan. Afectiunile de care suferi sunt adesea simptome ale unei frici de a infrunta constrangerile si provocarile de zi cu zi. Medicul tau va trebui sa stie sa te asculte, sa te linisteasca si sa-ti dea sfaturi practice despre cum iti poti imbunatati stilul de viata.
De ce nu te gandesti sa practici o activitate sportiva sau artistica? Medicul va evita sa-ti prescrie prea multe medicamente, caci poti dezvolta usor dependente.

Ce-ti face rau?
Sentimentul de excludere, de respingere, limitele impuse de viata cotidiana. O ruptura afectiva sau pierderea unui loc de munca dintr-o companie in care te integrasei bine.
Pagina
1 2
Cuvinte cheie:

rating
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
nota obtinuta 4.8