Meniu horoscop

Feng Shui: arta si stiinta. Clasic si New Age


Scoala Busolei se bazeaza pe conceptul conform caruia fiecare dintre cele opt puncte (directii) cardinale aduce un fel diferit de qi.

In prezent, Scoala Formelor si Scoala Busolei sunt folosite impreuna pentru a conduce la o analiza corecta. In majoritatea lor, practicantii de Feng Shui au combinat ambele scoli intr-un sistem denumit Feng Shui "clasic" sau "traditional".

Ce este de fapt Feng Shui clasic (traditional)?

Pe scurt, Feng Shui traditional se ocupa cu studiul TIMPULUI si SPATIULUI. Feng Shui traditional analizeaza mediul, cladirile si oamenii, precum si modul in care energia (qi) evolueaza in timp. Este un domeniu de studiu extrem de complex si fascinant, pentru care este nevoie de ani de studiu.

Invatarea Feng Shui traditional necesita rabdare, perseverenta si dorinta de a depasi toate informatiile gresite care au invadat traditia. Rezultatele pe care le promite aplicarea principiilor merita efortul nostru: sporirea nivelului prosperitatii, sanatatii si imbunatatirea relatiilor cu oamenii. Bine aplicate, principiile pot conduce la realizarea aspiratiilor fiecarui om, sporind sansele de a avansa si a avea succes pe toate planurile.

Ce NU este Feng





Shui traditional


Anii 1970 si 1980 au adus cu ei dezvoltarea unor scoli simpliste, denumite Aspiratiile Vietii sau Secta Neagra. Aceste scoli "comerciale" sunt denumite scolile moderne sau occidentale de Feng Shui, pe scurt "Feng Shui new age". Intr-un articol viitor vom analiza si aceste scoli.

Feng Shui new age are un mare succes in America si in alte culturi unde oamenii doresc invataturi simple si rezultate imediate. O mare parte din acest curent este un amestec de psihologie moderna, terapie prin culoare si sunete, aromaterapie, folosirea bijuteriilor, promovarea produselor si a simbolismului, asezonate cu o mixtura de credinte culturale si spirituale chinezesti si din alte culturi.

Aici se intalnesc de asemenea si practicile denumite space-clearing (curatarea spatiului), precum si alte ritualuri similare care nu fac parte din Feng Shui traditional. Tehnicile de curatare a spatiului folosesc incantatii, betisoare parfumate, tamaie, clopote tibetane, precum si o serie de alte instrumente, cu scopul de a elimina din casa energiile negative sau spiritele rele.

Cateva "remedii" folosite de Feng Shui new age

Practicantii de Feng Shui new age folosesc, printre multe alte remedii, oglinzi, cristale, fluiere de bambus, panglici rosii si statui sau sculpturi reprezentand dragoni, broaste si pisici pentru "activarea" celor opt sectoare (aspiratii ale vietii).

Declaratii de genul "Oglinda aceasta va alunga spiritele rele", "Daca puneti un acvariu in nord veti obtine prosperitate" sau "Clopoteii agatati de clanta usii magazinului va vor aduce clienti multi" sunt des folosite de "expertii" din cadrul acestor scoli.

sursa: http://fengshui-traditional.ro/ro/index.html
Pagina
1 2
Cuvinte cheie:

rating
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
nota obtinuta 4.8