Meniu horoscop

Chiromantia - arta caracterizarii

Chiromantia este arta caracterizarii prin studiul palmei. Ea se practica in toata lumea, cu diferite variatii culturale. Un “cititor” bun observa nu numai liniile palmei ci si muntii, forma mainii, degetele, textura pielii si poate schita o imagine clara a vietii tale.

Se crede ca aceasta arta a aparut in China acum 5000 de ani, dar ea a fost studiata si de vechii tibentani, sumerieni, babilonieni, persi, egipteni. Si grecii studiau aspectele palmei si se pare ca ei au adus chiromantia in Europa, in secolul XIV. Alexandru cel Mare, Aristotel si Hipocrat erau cunoscuti pentru pasiunea legata de citirea palmei, dar parintele chiromantiei a fost Cheiro, care a scris multe carti cunoscute in domeniu.

Chiromantia nu poate prezice viitorul. Aceasta stiinta a fost menita sa citeasca personalitatea subiectului si sa-i ofere sfaturi.Tendintele emotionale, atitudinile sociale, abilitatile si talentele, temerile subconstiente pot fi vazute in semnele palmei, asa incat subiectul sa-si poata imbunatati personalitatea.

Predictii exacte nu se pot face. Insa exista o legatura puternica intre minte si trup si stim cu totii ca felul in care gandim si personalitatea ne influenteaza in





actiunile viitoare, iar comportamentele prezente se pot repeta. Daca intelegem tiparul dupa care ne comportam si gandim putem incepe sa ignoram actiunile negative pe care mintea ni le dicteaza si sa le inlocuim cu unele pozitive. Chriromantia te ajuta sa identifici aceste tipare si astfel sa iti croiesti propriul destin.
Contrar parerii generale, nu se citeste in mana stanga, ci in cea pe care o folosesti cel mai des, la majoritatea persoanelor - dreapta.

Totusi, ambele maini sunt importante in chiromantie. In mana folosita cel mai putin se vad trasaturile cu care te-ai nascut si abilitatile pe care le posezi, dar nu le folosesti, pe cand in mana folosita mai des se vede caracterul pe care ti l-ai construit sub influenta vietii si abilitatile pe care le folosesti, fie ca sunt native sau dobandite. Studiind cele doua palme, un "cititor" bun va putea sa-si dea seama cum ai evoluat de-a lungul vietii si cum te-au schimbat intamplarile prin care ai trecut.

Ca si in cazul altor stiinte oculte, exista si multi sceptici. Pentru a dovedi ca nu exista nicio urma de adevar in chiromantie, o echipa de medici a studiat linia vietii in palmele a 100 de cadavre dintr-o morga, incercand sa coreleze lungimea liniei cu varsta la care persoanele respective au murit. Au descoperit ca nu exista nicio legatura intre ele. Ceea ce nu stiau insa este ca aceasta linie nu are nicio legatura cu lungimea vietii, ci arata mai degraba calitatea ei. Faptul ca linia vietii arata cat de mult vei trai este doar o legenda.
Cuvinte cheie:

rating
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
nota obtinuta 3.5